Przy ul. Świętokrzyskiej 14, otworzyła się restauracja Inny Wymiar. Miejsce zgodnie z nazwą serwuje gościom dania, które trudno było dotąd znaleźć na warszawskiej mapie kulinarnej. I nie chodzi tu o nieodkrytą kuchnię dalekich, egzotycznych krajów, czy niezwykłe popisy fusion. Jedzenie z Innego Wymiar to krajowa, naturalna kuchnia bez molekularnych pretensji, ale z delikatnym powiewem nowoczesności, który sprawia, że tutejsze dania mogą stać się wizytówką polskiej kuchni, którą z dumą można pokazywać zagranicznym gościom.
Stare przysłowie mówi, że pod latarnią jest najciemniej, co sprawdzało się do niedawna także w nowoczesnej Warszawie, której brakowało… współczesnej polskiej kuchni. Nie było w stolicy do tej pory restauracji serwującej jednocześnie jedzenie domowe, od serca, z drugiej strony zaskakujące swoim profesjonalnym sznytem. Kuchnia Innego Wymiaru spełnia to zadanie.
W Karcie Kuchni znaleźć można między innymi: kulebiak z barszczem, schabowy z kością smażony na smalcu, gulasz z dzika, czy kopytka. Nie zabraknie śledzia i tatara w zaskakujących wydaniach. Goście mogą spróbować także polskiej odpowiedzi na burgera, którą jest kotlet mielony w bułce, podawany z zaskakującymi krokiecikami gryczanymi. Warto także zwrócić uwagę na spektakularną, tradycyjnie polską wersję pizzy, czyli podpłomyk – sycący, chrupiący placek z ciasta drożdżowego, szczodrze obsypany pysznymi dodatkami i wypiekamy tuż przed podaniem.
Więcej info znajdziecie na facebooku: www.facebook.com/restauracjainnywymiar (http://www.facebook.com/restauracjainnywymiar)