Raj w Niebie – pierwsza restauracja specjalizująca się w kuchni hawajskiej i serwująca poke bowle, wita wiosnę odświeżoną kartą. Już od 9 marca będzie można spróbować nowych, egzotycznych dań inspirowanych słonecznymi wyspami.

Restauracja otworzyła się w samym centrum Warszawy, przy ulicy Nowy Świat 21, w październiku zeszłego roku. Od tej pory, klimatyczna przestrzeń wypełniona prawdziwymi palmami i kuszącymi zapachami hawajskiego jedzenia, wabi do siebie poszukiwaczy niebanalnych smaków.

To właśnie Raj jako pierwszy w Polsce, zaserwował m.in. poke bowle – czyli miski pełne rozmaitych dodatków, które szturmem trafiły w gusta foodies na całym świecie. Składają się one z poke – klasycznego hawajskiego dania z surowej, marynowanej ryby, świeżych warzyw i owoców, aromatycznych przypraw oraz ciepłego ryżu.

Wraz z nową kartą, Raj powiększa swoją ofertę bowli – poza tradycyjnymi ahi poke i salmon poke bowl, pojawią się także miseczki z krewetkami, omletem, kurczakiem lub tofu.

W menu pozostają charakterystyczne dla kuchni hawajskiej pozycje, takie jak Loco Moco (wołowy burger z jajkiem sadzonym i ryżem) czy aromatyczny kurczak Huli Huli, ale dołączają do nich kolejne, zaskakujące dania. Chociażby Maui Pork Chop – marnowany w sosie teriyaki schab z kością, podawany na makaronie udon z warzywami i owocową salsą. Swoją premierę będą miały także langustynki w towarzystwie mac & cheese.

Wiosenny Raj stawia ponadto na serwowane przez cały dzień oryginalne śniadania, esencjonalne zupy, pozycje wegetariańskie, desery i drinki.

Istotą hawajskich potraw jest oryginalne połączenie kuchni amerykańskiej i japońskiej, świeżość oraz moc kolorów na talerzu. To także comfort food w niespotykanym dotąd wydaniu. W Raju w Niebie swój kulinarny raj może odnaleźć naprawdę każdy.

Zapraszamy!

 

Link do eventu:

https://www.facebook.com/events/181134862383391/