Fit-Catering :: zdrowe i smaczne diety dostosowane do Ciebie

Bycie fit już od dawna nie jest chwilową modą, to styl życia, który na stałe zamieszkał w naszych domach, a przede wszystkim w lodówkach! Jednak codzienne gotowanie zdrowych posiłków dla niektórych może sprawiać spore problemy. Dlatego z ratunkiem przychodzą, tak zwane diety pudełkowe! Rozmawiamy z założycielem Fit-Catering jak dobrać dietę pod swój styl życia, oraz o ewolucji cateringów w czasach, gdzie czyste środowisko stoi na pierwszym miejscu!

Zbilansowana dieta to podstawa do rozpoczęcia zdrowego trybu życia. Jednak jak znaleźć tą odpowiednią? Mateusz Feldman, który nie mógł znaleźć skomponowanej pod swój gust diety, sam postanowił stworzyć Fit-Catering! O tym jak powstawała firma, jakie propozycje znajdziemy w menu oraz jak połączyć biznes z życiem prywatnym przeczytacie poniżej!

Fit-Catering dla wszystkich czytelników przygotował również prezent! Jest nim 50 pln rabatu przy zamówieniu na minimum tydzień!
Kod rabatowy: #pakamera
Termin ważności: 30.11.2019 – fit-catering.pl

EXAMPLE: Skąd wziął się pomysł na diety pudełkowe? Jak to wszystko się zaczęło?
Mateusz Feldman: Pomysł pojawił się wraz ze zmianą naszych nawyków żywieniowych, szukaliśmy zdrowej alternatywny. Zaczynaliśmy w 2015 roku od Wrocławia i 2 zestawów dziennie. Obecnie mamy kilkuset klientów w kilkudziesięciu miastach i nadal się rozwijamy.
Razem z żoną, która razem ze mną współprowadzi catering dietetyczny i jest z zawodu psychodietetykiem, od wielu lat zwracamy uwagę na to co jemy i to my jesteśmy pierwszymi odbiorcami naszego cateringu. Osobiście dbamy o jakość i o to, aby menu było smaczne i różnorodne.

E: Jakie diety cieszą się największą popularnością?
MF: Zdecydowanie najpopularniejszą dietą jest Plan Optimal. Dieta, która jest najbardziej zróżnicowana i przeznaczona zarówno dla osób, które chcą schudnąć, jak i tych, które chcą się po prostu zdrowo odżywiać. Nie można zapomnieć o tym, że każda z diet ma swoich indywidualnych odbiorców. Osoby z nietolerancjami pokarmowymi na pewno wybiorą plan Senso lub Natural, ze względu na wykluczenie z diety glutenu i nabiału. Wybór klientów, którzy mają zwiększoną aktywność fizyczną, padnie na Plan Sport – wysokowęglowodanowy i wysokobiałkowy. Jeżeli szukamy diety lekkostrawnej – wybierzemy plan Lite, jeżeli chcemy zrezygnować z posiłków mięsnych wybierzemy Plan Pesco, lub Vege, który wyklucza również ryby.
Mamy w naszej ofercie 10 planów diet, które są dopasowane do różnych potrzeb.

E: Co odróżnia Was od innych firm dietetycznych?
MF: Stawiamy na najwyższą jakość i pyszne dania. Używamy jedynie naturalnych przypraw, nie stosujemy konserwantów i stawiamy na produkty od lokalnych dostawców. Jako pierwszy catering w Polsce wprowadziliśmy eko-dostawy rowerem i zwrot papierowych toreb. Dodatkowo do każdego planu udostępniamy możliwość odbycia bezpłatnych konsultacji z naszym dietetykiem z analizą składu i masy ciała. Jak widać rozwijamy się, mamy mnóstwo planów i nowych rozwiązań, które chcemy wdrożyć. Jako nieliczni na rynku posiadamy własną flotę samochodów, pozwalających nam na realizację dostaw do kilkudziesięciu miast w Polsce w dużo bardziej dostępnych dla klientów godzinach, tym samym jeszcze bardziej dopasowując się do ich oczekiwań.

E: Skąd biorą się pomysły na dania i tak zróżnicowane menu?
MF: Za smaczne i odpowiednio zbilansowane menu odpowiada nasz zespół dietetyków, który każdego dnia wciąż szuka nowych inspiracji i smaków. Dużą wagę przykładamy do sezonowości produktu, starając się maksymalnie czerpać z dostępnych świeżych produktów. Mamy świadomość, że każdy z naszych klientów jest inny, ma inne gusta i potrzeby. Z tego też względu zwracamy uwagę na ich opinie, które wracają do nas poprzez specjalnie przygotowane ankiety dotyczące dań, jakie pojawiły się w menu.

E: Tyle mówi się o dbaniu o środowisko, jak ma się to do Waszej branży?
MF: Zaczęliśmy od umożliwienia zwrotu papierowych toreb i dostaw rowerem. W listopadzie wprowadzamy eko pudełka i eko sztućce. To na pewno nie będzie koniec pozytywnych zmian.
Cały czas poszukujemy nowych rozwiązań.

E: Czy szykują się jakieś nowości w Fit-catering?
MF: W czerwcu uruchomiliśmy zupełnie nowy sklep internetowy zintegrowany z systemem do samodzielnego zarządzania zamówieniami naszych klientów. Jeszcze w listopadzie wprowadzamy do naszej oferty eko pudełka, które w przeciwieństwie do innych, będą w 100% bio. W najbliższych tygodniach wprowadzamy także do oferty nowy plan diety – No Lactose, odpowiadający na potrzeby osób, które ze względów zdrowotnych zmuszone są wycofać laktozę z jadłospisu.
W najbliższym czasie pojawimy się również w Trójmieście.
Pracujemy nad nową ofertą dla klubów fitness i niedługo przenosimy się do nowej siedziby.
W planach mamy również rozszerzenie oferty o inne produkty. Działamy zdecydowanie i nie stoimy w miejscu.

E: Czy w takiej pracy znajduje Pan miejsce na życie prywatne? Jak to możliwe?
MF: Firmę tworzę razem z żoną, pracujemy wspólnie zajmując się innymi obszarami, uzupełniamy się i wspólnie tworzymy wizję, stąd nie czuję, jakbym poświęcał moje życie prywatne. Catering dietetyczny to obszar naszych wspólnych zainteresowań, któremu z chęcią się poświęcamy.