Każdy warszawski amator kulinarnych podróży kojarzy Nocny Market (https://www.facebook.com/nocnymarket/), czyli streetfoodowy targ mieszczący się na starych peronach dworca głównego. Już w ten piątek 21-ego maja to wyjątkowe na gastronomicznej mapie Warszawy miejsce rozpoczyna swój 6-y sezon. Jak co roku nie zabraknie stałych wystawców, świetnie wyposażonych barów, strefy muzycznej oraz miejsca do chilloutu, dodatkowo w tym roku Nocny Market wyciąga rękę do wszystkich nowych gastronomi, które przez pandemię nie mogły rozwinąć swoich kulinarnych skrzydeł.
Nocny Market to stały targ, który mieści się niezmiennie na peronach nieczynnego dworca Warszawa Główna. Jak co roku, Nocny Market będzie karmił spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca spróbować będzie można lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata. Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekać będą wyselekcjonowane trunki, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Klasycznie wszystko to odbędzie się pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.
W tym roku właściciele chcą wesprzeć wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę w gastronomii lub nie mogli rozwinąć skrzydeł właśnie przez pandemię. Możliwość wystawiania się na Nocnym Markecie pozwoli im na powrót do działania w branży gastronomicznej, a także regularne karmienie warszawskich foodies w każdy weekend.
W weekend otwarcia na Nocnym Markecie będzie można spróbować streetfoodowych propozycji od Włoski Strajk – Pizza Napoletana, Smoke BBQ, Masittā Korea food, Bao Dao Street Food, Foodtruck El Camino, Melted, DESEO, BYDŁO i POWIDŁO Meat-ing Place, Pho Kwadrat, Pogromcy Meatów, YakoTako, Polska Kiełbasa by Szymon Czerwiński, Bangkok soi, Makrell, Viva la Churros, FISH AND CHIPS by Bydło i Powidło Steaks&Seafood Francuska, Dim sum Factory, Burgazje – Bao Burgers & Asian Street Food, Słoiki Warszawskie, Corn Dogs Brodka, Melody – Naturalne Lody i Tiki Wonton – Vege Food. Jedno jest pewne – na dworcu oświetlonym neonami przez cały sezon odbywać się będzie nie tylko festiwal streetowych kuchni i smaków, ale także towarzyskich spotkań, miejskich wakacji, najlepszych trunków, a wszystko to w klimacie warszawskiego lifestyle’u.