Świat roślin to nieustające źródło inspiracji – czerpiemy z niego i my dlatego stworzyliśmy nowy cykl WEGAŃSKICH PÓR ROKU, które odbędą się w 24 marca, 16 czerwca, 22 września i 15 grudnia.
Najbliższa edycja wydarzenia to Wegańska Wiosna, która skumuluje w jednym miejscu producentów kosmetyków, jedzenia oraz ubrań z metką „VEGAN”. Przy Wegańskim Lecie zadbamy o świeże owoce i warzywa i lokalnych producentów. Podczas wegańskiej jesieni i zimie skupimy się na domowych przetworach i naturalnych produktach przyjaznym zwierzętom.
Doszły nas słuchy, że Warszawa wyrasta na kulinarną mekkę roślinnej kuchni – wierzymy, że jest to pozytywne i dobre zjawisko, którego chcemy być częścią. Poszukajcie roślinnych inspiracji razem z nami – wszystko co żyje w zgodzie z naturą i ekologią będzie na was czekać przez cały dzień na Mysiej.
A co będzie można zobaczyć podczas Wegańskiej Wiosny?
WEGE SIOSTRY (https://www.facebook.com/wegesiostryseryweganskie/?fref=mentions)
Wegańska alternatywa dla serów? Brzmi bardzo interesująco. Wege Siostry to firma, która powstała z zamiłowania do gotowania i tworzy wegańskie sery z nerkowców. Wszystkie produkty są tworzone ręcznie. Do ich produkcji używane są najlepsze składniki między innymi żywe kultury bakterii. Wege Siostry to produkty, które nie zawierają żadnych konserwantów i składników odzwierzęcych.
NUZEST PL (https://www.facebook.com/nuzestpolska/?fref=mentions)
Nutrition for Life pochodzą z Nowej Zelandii i stanowią w 100% naturalną, wegańską alternatywę dla suplementów witaminowych oraz białkowych dostępnych obecnie na rynku. Wszystkie produkty są w pełni roślinne oraz pozbawione chemii i jakichkolwiek wypełniaczy. Są wolne od GMO. Nie znajdziecie w nich glutenu, orzechów ani soi. Z racji swego czystego składu, mogą one być spożywane także przez kobiety w ciąży oraz dzieci od lat 4.
KABAK
Serdecznie zapraszamy
24.03 godz. 11:00-19:00
ul. Mysia 3