Halloween. Dzień strachów, upiorów i dobry pretekst do zabawy. Przyjęcia z przebraniami zakorzeniły się u nas na dobre.  Stroje to jednak nie wszystko, tego dnia ważny jest każdy najdrobniejszy szczegół. Straszne menu to element, który wielu gościom zapadnie w pamięć na długo. Część przepisów jest prosta w wykonaniu. Wszystkie wyglądają przerażająco i przenoszą na ucztę do domu Adamsów.

 

Galaretki w kształcie dżdżownicy okraszone czekoladą. Wymiotująca dynia. Czaszki z jabłek pływające w ponczu. To tylko niektóre z naszych propozycji.  Któż nie chciałby zatopić zębów w gnijącym ciele umarlaka. Ugasić pragnienie soczystą krwią? A może pochrupać bogate w białko robaczki? Podpowiadamy jak zmienić zwykłe jedzenie w mrożące krew w żyłach trupie przekąski. To jedyny czas w roku, w którymi zamiast spaghetti spałaszujecie ruszające się glizdy, zjecie czekoladową kupę czy gnijący pazurek wiedźmy. Dla mniej odpornych proponujemy ciastka duszki i chrupiące parówkowe mumie. Halooweenowe menu możecie również dopasować tematycznie do ulubionych horrorów. W naszym zestawieniu znajdują się cukrowe szkiełka z krwią, żywcem wyciągnięte z planu zdjęciowego Dextera.

Happy Halloween!

 

photos via pinterest