Słodkości wielkanocne na 30 sposobów

Wielkanoc to czas kiedy folgujemy sobie z jedzeniem trochę bardziej niż na co dzień. Trudno się oprzeć pysznościom przyrządzonym przez mamy i babcie. Puszyste serniki, apetyczne makowce, piaskowe babki – kuszą smakiem i zapachem. Kruche ciasteczka też nam wcale nie pomagają w odpieraniu pokus. O sposobie ich dekorowania będzie dziś mowa. Smacznego! 

Nasze, własnoręcznie robione ciasteczka mogą mieć kształt króliczka, jajka, wielkanocnego czy kurczaka. Do ich przystrojenia wystarczy trochę lukru lub kolorowej polewy, posypka, ewentualnie małe kokardki. Pozytywne, pastelowe barwy dobrze współgrają z wiosenna aurą, zaś ich słodki smak umili świąteczne chwile w gronie rodzinnym. Wspólne pieczenie i ozdabianie ciastek będzie przyjemnym sposobem na spędzenie czasu. Wypieki w formie pisanek możemy pokropić czekoladą przy pomocy małego pędzelka. Pyszne ciasteczka można zjeść w ilości nieograniczonej, zwłaszcza tak ładnie udekorowane.

 

Źródło: pinterest