We włoskim Muzeum Sztuki Współczesnej MART od 9. lutego można oglądać bardzo ciekawą wystawę The Food Project: The Shape of Taste, a jest ona wynikiem dużego zainteresowania jedzeniem w… designie. Wystawa podzielona jest na kilka różnych kategorii, a otwiera ją część poświęcona autorowi książki Good Design Bruno Munariemu, który jako pierwszy pokazał, że produkty, które spożywamy, mogą zająć naprawdę ważne miejsce w projektowaniu.

Cannavacciuolo-Suprema-di-piccione

02-Bompas-Parr-Jelly-St-Pauls-Cathedral

03-Alkesh-Parmar-A-Peel

04-Adrien-Rovero_pasta-Sedie-120-2007

05-Avril-de-Pastre-2010-Yolalahiho

06-I-cakes-Marti-Guixe

09-1-Delphine-Huguet-speculoos2

09-2-Delphine-Huhuet-speculoos

10-1-PUT-PUT-Popsicles_sponge-rect

10-2-PUT-PUT-Popsicles-sponge-rounded

11-Paolo-Ulian-2002-Golosimetro

12-Gaetano-Pesce