Słodki rożek, którego krawędzie oblane są mleczną czekoladą, a w środku… Przepyszna kawa. Brzmi abstrakcyjnie? #coffeeinacone to najnowszy trend, który szturmem opanowuje kawiarnie, a wraz z nimi również social media. Jak zrobić kawę w rożku?

Wszyscy doskonale znacie przepyszne kruche, słodkie rożki na lody, które idealnie uzupełniają się z naszymi ukochanymi smakami lodów. Wyobraźcie sobie teraz, że zamiast nakładać lody, wlewacie do nich poranną kawę. Kawowe pobudzenie i sugar rush w jednym! Coraz więcej kawiarni na całym świecie serwuje Coffee in a cone, czyli kawę w rożku. Wybieracie ulubioną kawę, a barista podaje ją Wam w świeżym rożku, którego brzegi oblane są przepyszną czekoladą. Nie możemy się doczekać, kiedy spróbujemy flat white w takim wydaniu!

 

źródło: instagram