Zjeść, czy podziwiać? To podstawowy dylemat każdego, kto zobaczy kostki oblane słodką polewą. Dzieło wypiekane jest przez uznanego francuskiego szefa kuchni. To zdecydowanie zbył ładne żeby zjeść!

Francuski szef kuchni Cédric Grolet tworzy z kremowej masy oraz słodkiego ciasta perfekcyjne, kolorowe kostki Rubika. To imponujące geometryczne formy, które każdy chętnie zasmakuje. Sprawdza się jako zjawiskowa ozdoba oraz pyszna, kolorowa przekąska. Francuski artysta smaków uważany jest za mistrza w swojej dziedzinie. Według stowarzyszenia Relais Desserts został okrzyknięty jednym z najlepszych cukierników w Europie w 2016 roku. Wszystkich miłośników cukrowych wypieków zachęcamy do śledzenia mistrza na instagramowym profilu @cedricgrolet.

 

źródło: Instagram (https://www.instagram.com/cedricgrolet/), demilked (https://www.demilked.com/rubiks-cube-cake-pastry-cedric-grolet/)