Każdego roku w trzeci czwartek listopada na całym świecie rozlewa się do kieliszków młode francuskie wino. Dla fanów tego smakowitego zwyczaju Beaujolais Nouveau mamy dobre wieści – winną przyjemność trwa cały weekend w Casablanca.
Sprowadziliśmy dla Was świetne Beaujolais: Jean-Paul Brun 2018. W kieliszku znajdziecie esencję świeżego, czereśniowego owocu, młodość i sznyt. Przygotowaliśmy też kilka specjalnych dań, idealnych do celebracji Beaujolais Nouveau.
Tego dnia skosztujemy:
Deska Antipasti Pecorino, scamorza, mini pate, salami, parma, focaccia
Carpaccio z buraka kozi ser / rukola / orzechy
Udo kaczki confit puree kasztanowe / żurawina / jarmuż
Gruszka w czerwonym winie mus waniliowy / brownie / orzechy
15 lis – 18 lis Pijemy młode francuskie wino w Casablance!
Wydarzenie: facebook.com/events
PS Beaujolais Nouveau z każdym kieliszkiem staje się coraz trudniejsze do wymówienia, dlatego ułatwiamy:
Bo-żo-le Nu-wo. Santé!