Sposób na TOFU!

W poszukiwaniu odpowiednich składników do wiosennej diety przedstawimy tofu, czyli twarożek z mleka sojowego. To wspaniała alternatywa dla mięsa, czyli wartościowe oraz pyszne źródło białka.

Tofu to składnik wielu orientalnych oraz wegetariańskich potraw. Odpowiednie urozmaicenie w przygotowaniu pozwoli pozbyć się przekonania, że tofu jest bezsmakowym dodatkiem stworzonym jedynie dla wegetarian. Ciekawe przygotowanie sojowego przysmaku pozwoli zakochać się w pysznej przekąsce oraz na stałe wprowadzić w jadłospis jako dodatek do wielu dań. Tofu zazwyczaj kupujemy w grubszych plastrach, które można wykorzystać do hamburgerów w towarzystwie świeżej sałaty i pomidorów. Delikatnie grilowany sojowy serek pysznie współgra z wszelkiego rodzaju sałatach. Jako danie główne proponuje zestawienie 3 zdrowych smaków tofu, awokado i odrobina ryżu. Dla miłośników fastfoodowych smaków zachęcamy do upieczenia sojowych frytek z pysznym dipem. Smacznego!

Foto: Whiteonricecouple, Killing Thyme, thecookiewriter, littlespicejar, colorfulrecipes, SWEETASHONEY, Delicious from scratch, The Kitchn, The Kitchn, Veggie and the Beast, A Beautiful Mess, Mindful Chef, Mindful Chef, Lazy Cat Kitchen, Crazy Vegan Kitchen, I Am A Food , The Healthy Hunter, Dishmaps, Pinch of Yum, Food52,