Słoneczne menu w hawajskim Raju!

Od dziś Raj w Niebie zaprasza na premierę swojej czwartej karty! W zgodzie z piękną pogodą za oknem, restauracja zaserwuje jeszcze więcej słońca na talerzach, a degustację uzupełni już działający, klimatyczny ogródek.

Raj w Niebie zasłynął jako pierwsza w Polsce restauracja inspirowana kuchnią hawajską i serwująca poke bowle. Egzotyczne smaki, które można odkryć w tym lokalu, idealnie koją w chłodne miesiące, ale jeszcze lepiej wpisują się w wiosenno-letnią pogodę! Przyszła pora na nowe menu – pełne świeżości, kolorów i czystej radości z jedzenia!

W czwartej karcie nie może zabraknąć m.in. poke bowli – czyli misek pełnych rozmaitych dodatków. Składają się one z poke (klasycznego hawajskiego dania z surowej, marynowanej ryby), świeżych warzyw i owoców, aromatycznych przypraw oraz ciepłego ryżu. Wszystkie miski pojawią się w odświeżonych kompozycjach – poza tradycyjnym ahi poke z tuńczykiem, będą też kompozycje z cytrusowym indykiem, krewetkami, łososiem i tofu.

Do nowego menu wejdą też m.in.: gofry przekładane konfiturą z boczku, chłodnik z awokado ogórka i mleka kokosowego, mule w sosie śmietanowym z mango, wołowina duszona w sosie sezamowym z chili i kokosowym ryżem, czy intensywnie kokosowa panna cotta.

W Raju jak zawsze będzie można skosztować serwowanych przez cały dzień oryginalnych śniadań, esencjonalnych zup, pozycji wegetariańskich i bezglutenowych, a także deserów i drinków. Hawajskie połączenie kuchni amerykańskiej i japońskiej, świeżość oraz słoneczne smaki – kulinarny Raj w samym centrum Warszawy czeka!