Zielona restauracja w Madrycie

Wyobraźcie sobie garaż w Madrycie z 1946 roku, który z czasem zostaje przekształcony w bajeczną kawiarnię. Zobaczcie smakowite wnętrza, które w zielonych wnętrzach skrywa restauracja w Madrycie.

Architekt Andrés Jaque użył starej garażowej przestrzeni, by stworzyć otwarte uliczne miejsce, które od razu zaprasza swoim ciepłym wnętrzem. Wnętrze restauracji Romola jest elegancki, a jednocześnie innowacyjne wpisując się w mode kolory i faktury. Konstrukcja wykonana z marmurowych płyt kształtem przypomina namiot, który został przymocowany do sufitu, filtrując naturalne światło. Pastelowo-zielone meble, aksamitne kanapy, marmurowe dodatki oraz bujne rośliny tworzą spójną całość wnętrza. Oferując prawdziwie luksusowy klimat. Dawne wnęki garażu przebudowano na przesuwające się okna, które zalewają uliczną restaurację światłem. W miesiącach letnich przekształcają przestrzeń w przestronny taras. Restauracja Romola jest skrzyżowaniem designu, przyrody i sztuki w samym sercu Madrytu.

romola.es
andresjaque.net