Dzień Tatarożerców w restauracji Karmnik

Tatar znany jest już od kilku dobrych wieków. Sprowadzili go ponoć Tatarzy i to właśnie stąd pochodzi nazwa tego dania. W Polsce jest to już niemal obowiązkowa przystawka podczas obiadów czy przyjęć. Restauracja Karmnik specjalnie dla fanów tego dania już 34. raz organizuje Dzień Tatarożerców!

Pierwszy Dzień Tatarożerców odbył się 28 stycznia 2015 i już po tym wydarzeniu skradł on serca gości. Sam pomysł na takie święto tatara i jego smakoszy, powstał jeszcze przed otwarciem restauracji. Nie chodziło tylko o tatary, ale o to, by stworzyć cykliczne wydarzenie, dla każdego i na każdą kieszeń. Tak, żeby każdy w naszej restauracji mógł znaleźć coś dla siebie. – mówią pomysłodawcy Dnia Tatarożerców. A co wyróżnia ich tatar? Tatar z Karmnika jest zawsze siekany, a nie mielony i uważamy to za bardzo duży wyróżnik- wielu naszych klientów to docenia. Dodatkowo specjalnie marynowany karmnikową recepturą oraz autorski dobór przypraw wpływa na pozytywne opinie gości. – mówi nam restauracja Karmnik, i dodaje – Bardzo często spotykamy się z opiniami, że jest to jeden z najlepszych polskich tatarów. Jest to po prostu nasza wizytówka. Mówiąc, krótko – nie można tego przegapić!

34. Dzień Trawożerców będzie miał miejsce już 22.08.2019!

Więcej szczegółów pod tym linkiem – www.facebook.com/events/475390416625882/