Budzimy miasto, bo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia!

Wyobraź sobie miejsce, w którym zawsze czeka na Ciebie śniadanie… Poznaj naszą nową strefę śniadaniową w centrum Warszawy! Breakfast Corner to odpowiedź na widoczny trend, gdzie śniadanie poza domem nie jest fanaberią, a częścią wielkomiejskiego życia i podstawą social diningu.

śniadanie w Breakfast Corner

Nasi goście mogą już od samego rana skorzystać z oferty śniadaniowej różnych kuchni świata
w jednym miejscu – mówi Michael Motz, współtwórca i właściciel Food Town w warszawskiej Fabryce
Norblina.

Śniadanie z 7 stron świata już jest!

W Breakfast Corner znajdziesz aż siedem konceptów śniadaniowych – Ty wybierasz kierunek od Japonii po Dziki Zachód, a my serwujemy Ci śniadanie! Tu możesz każdego dnia zacząć dzień w innym miejscu i z inna kuchnią świata. Gotowi na smakową podróż w najdalsze zakątki świata?

Najbardziej miastowa śniadaniownia!

FoodHalle zazwyczaj działają od godzin lunchowych, my jak zwykle chcemy łamać stereotypy i wychodzić z jeszcze szerszą ofertą dla naszych odbiorców – dodaje Michael Motz i zachęca do celebracji poranka na mieście.

Śniadania w strefie Breakfast Corner serwujemy w tygodniu w godz. 8:30 – 12:00 oraz od 9:00 do 12:00 w weekendy.

Budzimy Miasto codziennie w @break.fast.corner !

W Breakfast Corner skosztujesz:

  • japońskich fluffy pancake ’ów w Kumo To Yaki, podawanych z kremem waniliowym, domową owocową konfiturą, świeżymi sezonowymi owocami, słonym karmelem i popcornem lub śmietankowym kremem o smaku japońskiej matchy;
  • włoskich tradycyjnych wypieków od Massimo z Gnocchi, jak pierożki z ciasta francuskiego podawanych z mozzarellą i pomidorami, serem i dużą ilością pieprzu lub serkiem śmietankowym czy kruche ciastka z krem jajeczny, czekoladą, wiśniami, kremem orzechowym oraz pistacją w środku;
  • perfekcyjnie usmażonych frytek belgijskich serwowanych przez The Fry: złocistych i chrupiących z zewnątrz, kremowych w środku z pysznymi dodatkami: mix sałat, jajko sadzone, awokado, pomidorki koktajlowe, bekon, mozzarella, pesto;
  • amerykańskiego burgera, który w wersji porannej serwowany będzie z chorizo i jajkiem lub bekonem, awokado i jajkiem według przepisu i pomysłu Smoke BBQ Philly Cheese Stake;
  • meksykańskich empanadas z El Botellón – przygotowywanych ręcznie wedle tradycyjnej receptury, podawanych z kurczakiem, kalmarami, szynką, serem, także w wersji wege lub hiszpańskiej pysznej bagietki z szynką serrano, hot doga z chorizo i sosem chimichurri. A dla fanów słodkich śniadań – churros;
  • francuskich cieniutkich jak pergamin naleśników w wersji na słodko i wytrawnej. A dla miłośników tostów Crepes przygotowali też kultowe croque madame i croque monsieur.

Kulinarną podróż można z czystym sumieniem zakończyć w Dobrym miejscu, które serwuje doskonałą i aromatyczną kawę oraz lżejsze, bardziej dietetyczne propozycje lub w barze Amaro Mio, gdzie znajdziesz pyszne smoothies, odżywcze koktajle oraz herbaty z egzotycznym twistem i Dolce Vita, czyli espresso z pistacją.

Czy wiesz że…. w Breakfast Corner by Food Town również mamy swój własny merch?
Czapka z daszkiem 69 PLN
Tshirt 99 PLN
do kupienia codziennie w Food Town od 16:00, a już niebawem… w naszym sklepie online