5 powodów dla których warto odwiedzić Restaurację PAPU

Foto: Restauracja PAPU
4 / 12

Smaki to wiodący powód dla którego jesteśmy skłonni odwiedzić ulubioną restaurację. Kiedy szukamy nowych kulinarnych miejsc nasze wymagania są coraz większe. Nie tylko chęć skosztowania nowej kuchni jest argumentem, który przekonuje nas podczas tego smakowitego wyboru nowego lokalu. Sprawdźcie nasze TOP 5 dla których warto odwiedzić Restaurację PAPU na warszawskim Mokotowie.

1. Tradycyjnie chlebem i smalcem
PAPU to restauracja, którą na pewno niejednokrotnie mijaliśmy spacerując po Mokotowie. Co skrywa za magiczną kotarą, która wita każdego smakosza? PAPU to tradycyjne polskie smaki, których możemy kosztować już od 14 lat na kulinarnej mapie warszawy. Menu to smakowita różnorodność pochodząca z regionalizmu i prawdziwy kunszt w stronę polskich potraw. Gości witają tradycyjnym chlebem z ogórkiem i smalcem od którego trudno się powstrzymać!

2. Kaszanka zachwyci nie tylko miłośników pysznej kaszanki
Przystawki takie jak panierowana kaszanka z musem z pieczonej cebuli czy carpaccio z polędwicy z rukolą i parmezanem całkowicie oczarowały nasz żołądek. Kiedy kaszanka to smak dzieciństwa lub ulubiona potrawa wiosennych wypraw na wakacje koniecznie musisz odwiedzić to miejsce. Chrupka panierka, pieczona cebulka, piękne podanie i smak, który zachwyca nawet przeciwników kaszanki. Kaszanka w nowym wydaniu to powód dla którego warto tego doświadczyć.

3. Kaczka! Tym trzeba się dzielić
Kolejnym kulinarnym krokiem jest pół kaczki z codziennego wypieku z sosem wiśniowym. Kaczka to potrawa po której uwielbiamy rozpoznać dobrego kucharza. Ta kaczka zdecydowanie przypominała smak dzieciństwa! Potrawa tak dobrze przygotowana jak u mamy. Była delikatna w środku, aromatyczna z chrupiącą skórką. Dla wszystkich, którzy są na diecie mamy małe ostrzeżenie – porcja jest ogromna! Wręcz dwie kaczki na jednym talerzu, dlatego tym daniem koniecznie podzielcie się z towarzyszem kulinarnej wyprawy.

4. Regionalne smaki z Pomorza
Ciekawym smakowitym dodatkiem jest regionalna wkładka ze specjalnym menu z Pomorza. Znaleźliśmy tam aromatyczną zupę rybną z sandaczem i mulami oraz sałatę z wędzonym dorszem, jabłkami w trawie żubrowej, chipsem z jarmużu i śmietanowo-jogurtowym lekkim sosie. Miłośników ryby nie może ominąć ten wyjątków smak. W szczególności polecamy kolację rozpocząć od rybnej zupy.

5. Sernik!
Po takiej wybornej uczcie nie mogło zabraknąć deseru! Puszysty sernik z śmietankowymi lodami z słodką kruszonką to najlepsze połączenie dla podniebienia. Czekoladowy spód przytulony do puszystego sernikika rozpływał się w ustach. Po dodaniu lodów i kruszonki połączenie sprawiło, że o tym serniku długo nie będę w stanie zapomnieć!

5 argumentów to zdecydowanie za mało aby odpowiednio opisać udany wieczór w magicznych wnętrzach PAPU. Klimatyczny wystrój, niezliczona ilość kwiatów sprawiła, że czuliśmy się tam jak w bajce! To jak usiąść w miękkim fotelu przy kominku pełnym kwiatów w idealnym towarzystwie i pośród znakomitych smaków. Czy może być lepiej? Zdradzimy Wam sekret! Restauracja PAPU to idealne miejsce na randkę i spotkanie z przyjaciółką na długi wieczór przy smakach, winie i plotkach. Wykorzystajcie tą wiedzę, gwarantujemy, że druga połówka będzie zachwycona smakiem i klimatem nie do opisania. Smacznego!

Restauracja PAPU
Al. Niepodległości 132/136
Warszawa