Start Sezonu Żarcie Na Kółkach

Największe wydarzenie gastronomiczne Żarcie Na Kółkach w Polsce powraca! Już 24 i 25 marca pod PGE Narodowym zaparkuje ponad 100 gastrowozów, serwując dania z najróżniejszych zakątków świata. Szykuje się pyszne wydarzenie z udziałem rekordowej liczby mobilnych restauracji.

Liczba food trucków w Polsce rośnie w imponującym tempie. Jednak dla organizatorów ważniejsza od ilości gastrowozów jest jakość serwowanych dań. I to jakość stanowiła główne kryterium przy okazji wyboru mobilnych restauracji na Start Sezonu. W rezultacie na Błoniach Stadionu stanie ponad 100 najsmaczniejszych food trucków z całego kraju. Wśród nich znajdą się dobrze znane pojazdy (między innymi laureaci corocznych Mistrzostw Burgerowych Żarcia Na Kółkach) oraz zupełnie nowe restauracje.

Wystawcy zaserwują szereg modnych potraw, m.in. ramen, udon, pierożki na parze, pastrami oraz szarpane mięsa. Nie zabraknie jednak streetfoodowych klasyków oraz dań wegetariańskich, słodkich przekąsek i zdrowych napojów, w tym świeżo wyciskanych soków, domowej lemoniady czy organicznej kawy. Innymi słowy – dla każdego coś dobrego.

Nigdy wcześniej nie było takiej różnorodności smaków podczas naszych zlotów. Szykuje się dwudniowa uczta, która przeniesie warszawiaków i turystów do tak odległych zakątków jak Japonia, Meksyk czy Tajlandia.” – mówi Marta Stachera z Żarcia Na Kółkach. I dodaje: „Ale nie zawiedziemy także fanów burgerów, hot-dogów, belgijskich frytek i zapiekanek. Ulubiony street food Polaków będzie miał silną reprezentację podczas naszego Startu Sezonu”.

Bez wątpienia Start Sezonu na dobre wpisał się w kalendarz polskich imprez plenerowych, z roku na rok bijąc rekordy popularności. Od 5 lat daje początek wszystkim wydarzeniom na świeżym powietrzu w Warszawie, obwieszczając koniec zimy i początek kilkumiesięcznego relaksu pod chmurką.

Żarcie Na Kółkach to organizator największych zlotów foodtruckowych w Polsce. Imprezy organizowane przez ŻNK przyciągają rzesze miłośników mobilnych restauracji, którzy są najlepszym dowodem na to, że moda na street food w naszym kraju ma się po prostu pysznie.

Wydarzenie: facebook.com