Wielka Uczta Warszawska :: Warsztaty

Wielka Uczta Warszawska to niezwykłe wydarzenie na które czeka wielu warszawskich smakoszy i miłośników kulinarnych podróży. To niezwykła szansa na skosztowanie wielu kuchni w jednym miejscu oraz przyłączenia się do wspólnego gotowania. A Wybór w warsztatach kulinarnych jest łakomym kąskiem dla każdego miłośnika wieczorów w kuchni. Dzięki kulinarnym spotkaniom smaki z najlepszych restauracji oraz od ulubionych szefów kuchni przenosimy do kuchennego zacisza. Strefa Warsztatowa by Polish Your Cooking pełna z najpyszniejszych kuchni świata, wykładów od znanych specjalistów oraz pokazy live-cooking ulubionych kucharzy. Gotowi na Wielką Ucztę?

SOBOTA:
12.00 – Warsztat kulinarny z kuchni wietnamskiej // Wiktoria Górecka // wykładowca SWPS, Psychodietetyk, autorka bloga Pyza Made In Poland, trener kulinarny w Szkole Gotowania Polish Your Cooking

13.00 – Warsztat kulinarny z kuchni włoskiej (risotto z atramentem z mątwy, inspirowane wizytą w najlepszej restauracji świata (Osteria Francescana) // Michał Piosik // założyciel Szkoły Gotowania Polish Your Cooking (15 darmowych miejsc)

14.30 – Live cooking ze steków bez kości // Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

15.00 – Warsztat z tatara // Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

16.30Szymon Czerwinski – Sprytne Gotowanie, warsztat kulinarny z finalistą V edycji MaterChef.
Pierś z kurczaka na pomarańczowym puree, chrupiący łosoś na kremowym, kalafiorowym puree (15 darmowych miejsc)

NIEDZIELA:
12.00 – Warsztaty: Najdłuższa pizza w Warszawie od Pizza Lunga (15 darmowych miejsc)

13.00 – Wykład i live cooking z marką Philipiak Milano, Dawid Budzich
Rekonstrukcyjno-progresywna kuchnia polska. Pokaz poprzedzony krótką prelekcją na temat polskiej kultury kulinarnej i możliwych dróg jej rozwoju. Pokaz – dwie uwspółcześnione potrawy inspirowane XIX wieczną kuchnią polską. SARNINA w sosie cumberland ze świeżym chrzanem PASTERNAK w emulsji z kawy zbożowej z paloną białą czekoladą i jałowcem

14.30 – Specjały kuchni hiszpańskiej i Wysp Kanaryjskich. Paella! // Pedro de Gracia// współwłaściciel restauracji Mojo Picon

15.30 – Live cooking ze steków bez kości // Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

16.00 – Warsztat z tatara // Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

17.00 – Warsztat umami w kuchni roślinnej // Ewelina Brodnicka // Podróżniczka, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Pichconko.pl