Smaki jesieni w NA LATO

Każdy z nas marzy, aby znaleźć swoje ulubione miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Gdzie o poranku posmakujesz domowego chleba na śniadanie, w porze lunchu poczuje się jak w jesiennym, zaczarowanym ogrodzie pośród złotych liści oraz ostatnich promieni słońca, a wieczorem skosztuje niezwykłych smaków w towarzystwie odpowiednio dobranego wina i tańca. Odkrywamy jesienne smaki w restauracji NA LATO, gdzie szef kuchni Michał „Magiel” Myszkiewicz zdradza nam kilka kulinarnych tajemnic.

Rozświetlony neon NA LATO wabi wielu miłośników kulinarnych podróży oraz ulubionych, słynnych smaków w których można zakochać się od pierwszego wejrzenia. W restauracji NA LATO od rana zjesz śniadanie w towarzystwie świeżo wypiekanego chleba na zakwasie z autorskiego przepisu szefa kuchni, w ciągu dnia zjecie pyszny zestaw lunchowy, a wieczorem rozpocznie się smakowita przygoda podczas, której za każdym razem nietypowo połączysz smaki. Szef kuchni Michał „Magiel” Myszkiewicz układa sezonową kartę wyłącznie z najwyższej jakości aktualnie dostępnych składników. W jesiennej karcie odnajdziecie fuzję smaków od pieczonej dyni piżmowej, carpaccio wołowe z tuile parmezanowym i dressingiem truflowym aż po involtini z bakłażana w towarzystwie koziego sera. Roladki z bakłażanem to zwycięzca pośród przystawek! Rozpływające się w ustach smakowite połączenie delikatnego warzywa z charakterystyczną nutą koziego sera z dodatkiem delikatnej papryczki piri-piri to smak, który pobudza zmysły do dalszych smaków. Kulinarne połączenia zachwycają nietuzinkowym zestawieniem tradycyjnych smaków z najnowszymi trendami. Klasykiem i jednocześnie bohaterem niejednych rozmów o wyjątkowych smakach jest łosoś w prostym lecz zachwycająco doskonałym towarzystwie. Łosoś z chrupiącą skórką podany z delikatnym szpinakiem oraz puree z musztardą francuską to smak, który każdy musi poznać. Uwieńczeniem dzieła jest sos piccata. Jeśli jeszcze nie próbowaliście doskonałego połączenie szefa kuchni Michała to smak, który należy wpisać na listę rzeczy do spróbowania koniecznie tej jesieni! Niesamowicie przypieczona chrupiąca skórka i delikatne puree z musztardą to smak, który niejednokrotnie przyciągnie mnie do tego miejsca! A wieczorem? Czas na lampkę wina, ulubionego drinka oraz tańce do białego rana na klimatycznie rozświetlonym parkiecie w NA LATO.

Przeczytajcie 5 pytań do szefa kuchni Michała „Magiel” z NA LATO::

Jesienna karta jest pełna zachwycających smaków od pieczonej dyni piżmowej aż involtini z Bakłażana, jak dobierasz smaki, skąd inspiracje na jesienne kolacje?
Smaki dobieram przede wszystkim z natury, sezony są dla mnie najważniejsze i najczęściej składniki z danego miesiąca same dobrze się komponują zarówno smakowo jak i wizualnie.
Jakie smaki wybierają goście, czy jest już danie które jest hitem jesieni?
Hitem całorocznym na pewno jest bruschetta z wątróbką i koniakiem, jesiennym śniadaniowym rozgrzewająca grzanka z awokado i domową harrisą.
Czym się wyróżniacie? Może jest coś czym przełamujecie kulinarne stereotypy?
Przede wszystkim “uczciwym” podejściem do gotowania- wszystkie nasze produkty nawet te podstawowe jak chleb, gnocchi, makaron czy majonezy ketchup robimy sami od podstaw na miejscu i ze świeżych składników, ryby zamawiamy tylko świeże w całości i sami oprawiamy , wołowinę sezonowaną i z najlepszych hodowli. Cechujemy się prostotą i świeżością .
W jakie zakątki świata najchętniej wyruszasz w poszukiwaniu nowych kulinarnych inspiracji?
We wszystkie, inspiracje można spotkać w najmniej oczekiwanych miejscach. Na mojej mapie wysoko znajdują się Włochy.
Czy jest coś czego brakuje na kulinarnej mapie Warszawy?
Brakuje sklepu z serami z prawdziwego zdarzenia takiego jakie można spotkać w Holandii, Francji czy nawet w Londynie.
Podobno kucharz Michał „Magiel” jest niekoronowanym królem pizzy i chleba na zakwasie, na które opracował autorski przepis. Kto chętny na spróbowanie? Może to czas na ukoronowanie!