Rosz Haszana Weekend w Tel Aviv Food & Wine

Restauracje Tel Aviv Food & Wine zapraszają do wspólnego świętowania Rosz Haszana, czyli żydowskiego Nowego Roku. Noworoczne toasty będą wznoszone pysznym winem w weekend 19-20 września we wszystkich lokalach, gdzie ekipa TLV będzie witać gości ciepłymi cynamonowo-jabłkowymi welcome drinkami lub aromatycznymi naparami.

“Rosz Haszana to święto, które pachnie jabłkami, cynamonem oraz miodem i zgodnie z żydowskimi zwyczajami ta słodycz ma zapewnić szczęśliwe życie w kolejnym roku. Jako że rok 2020 dał wszystkim nieźle popalić, postanowiliśmy symbolicznie pomachać mu na pożegnanie nieco wcześniej, wznosząc roszhaszanowe lechaim z naszymi gośćmi” – mówi Malka Kafka, współwłaścicielka sieci restauracji.

Pierwsza restauracja pod szyldem Tel Aviv pojawiła się 10 lat temu na ulicy Poznańskiej jako jeden z pierwszych wege lokali w Polsce i w kilka lat stała się jednym z najpopularniejszych miejsc na gastronomicznej mapie stolicy. Warszawski Tel Aviv został również jednym z prekursorów popularności hummusu, pierwszy sprowadził do Polski szakszukę i odczarował idę falafela jako kotleta w całodobowym kebabie, co również przełożyło się na niezwykłą popularność lokalu. W 2017 roku zaczęły otwierać się kolejne restauracje pod szyldem Tel Aviv Urban Food – na Żoliborzu, na alei Niepodległości, w Hali Gwardii, na przylądku Miami Wars oraz na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi, w Elektrowni Powiśle. Lokal na Saskiej Kępie jest ósmą restauracją w gastronomicznym portfolio Malki Kafki i Marcina Gilowskiego.

Koncept Tel Aviv Food przyjął się nie tylko wśród smakoszy bliskowschodniej kuchni, ale i wśród krytyków – aż 3 z rzędu pojawił się w Żółtym Przewodniku Gault&Millau Polska, a Malka Kafka została laureatką prestiżowej nagrody Restauratora(ki) Roku na gali Best of Warsaw Warsaw Insider.

Dołącz do wydarzenia TUTAJ

EXAMPLE.PL