Słońce z dnia na dzień świeci coraz mocniej. Pogoda jest coraz przyjemniejsza. A jeśli połączymy ładną pogodę i wiosenny nastrój nie może zabraknąć pysznych lodów. W gałkach, na patyku czy z owocami wszystkie są pyszne i kuszące. Jeśli lody kwiatowe wydają się Wam przesadą, uspokajamy – to tylko uczta dla estetów. 

To zgrabne połączenie wiosny i ulubionych smaków zaowocowało kwiatowymi lodami. Umieszczone w rożku, jak zwykłe gałki z reguły nie topią się. Przypominają nieco uroczy bukiet, gdyż rożek zwinięty jest podobnie jak wykonana w kwiaciarni wiązanka. Kuliste pączki różane przypominają lodowe kulki, a ich smakowity malinowy kolor podkreśla apetyczne złudzenie. Niektóre kwiaty swoją drogą nadają się do spożycia, więc kwiaty w lodach nie są całkowitym absurdem. Kwiaty budzą dobre skojarzenia – natura, rozkwit, świeżość. To doskonała reklama lodów – wysmakowana i kreatywna. Gdybyśmy dostali gałki wielkości kwiatów tylko wytrawni smakosze lodów daliby radę je skonsumować. Płatki kwiatowe mają smakowite kolory. Żółte płatki mogą mieć smak mango czy słodkiej brzoskwini, różowe – truskawki, kremowe  – smak wanilii zaś zielone – świeżej mięty.

Sezon na lody uznajemy za oficjalnie otwarty!

 

Źródło: pinterest