Mieszkanie w krakowskim klasztorze

poniedziałek, 09/01/2017






Pin It

Przerobić pomieszczenie dawnego krakowskiego klasztoru w mieszkanie dla całej rodziny – brzmi jak coś niewykonalnego? Nie dla londyńskiego Mills Studio, którego ekipa podjęła się przekształcenia krakowskiego klasztoru w mieszkanie dla kilkuosobowej rodziny. Efekt? Zniewalający!

Studio Mills zostało założone przez dwie siostry: Jayne i Kirsty Mills, które swoją wizję krakowskiego mieszkania wcieliły w życie. Autorki projektu utrzymały wnętrze w ciepłej, jasnej i niezwykle przytulnej tonacji mimo ograniczenia kolorów do bieli, elementów czerni i materiałów takich jak marmur czy dodatki w kolorze starego złota. Dzięki dwóm przeszklonym ścianom, mieszkanie jest w pełni doświetlone, optycznie powiększone i bardzo przestronne. Minimalistyczną paletę kolorów wykorzystaną przy dominujących elementach wystroju wnętrza, siostry Mills przełamały barwnymi i bogatymi w tekstury dodatkami, jak poduszki, pufy, dywany, kolorowe grafiki na ścianach czy drewniane dodatki.

 

źródło: www.studiomillsdesign.com



autor: Kasia Kępka



NAPISZ KOMENTARZ









. . . . . . . .

ZOBACZ RÓWNIEŻ
Od Słowa do Słowa
 
Progresja
 
SHOP



INSTAGRAM
    • Dwie siostry z Los Angeles tworz nietypowy catering Tak piknyhellip
    • Szukasz idealnego prezentu dla fashionistki? Zajrzyj na Examplepl i dohellip
    • Gluten Appetit to restauracja w ktrej krluje gluten! Dodatkowo nakarmiciehellip
    • Halloween is coming! halloween inspiration beauty halloweenmakeup makeup sugarskull girlhellip