Posiada konieczny beta karoten, właściwości lecznicze i delikatnie słodki smak. Znajdziemy ją we wszystkich kuchniach świata! Mowa o wielkim przyjacielu aktualnie odchudzających się osób, czyli ukochana marchewka!

Marchew to niezwykle wartościowa przekąska, kryje w sobie wiele właściwości np. przeciwcukrzycowe i przeciwpasożytnicze, witamin A, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP oraz obniża poziom cholesterolu we krwi i wpływa na regulację trawienia. Najwięcej wartości posiada świeża, prosto z ekologicznej uprawy marchew. Dla wszystkich miłośników pieczonych przysmaków zachęcamy do przygotowania marchewkowych frytek.

Składniki: marchewki, oliwa, sól, zioła prowansalskie, tymianek, słodka papryka i czosnek

Przygotowanie: obrane marchewki pokroić na kształt frytek, do miski wrzucić wszystkie drobno pokrojone marchewki i polać oliwą oraz obtoczyć w przyprawach. Następnie ułożyć na blaszce i piec przez 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego!